woensdag 12 juni 2013

Kuikentjes

Twee van onze kipjes zaten al bijna vier weken op eieren. Duidelijk dus wéér geen bevruchte. En we hebben dit jaar nogthans een nieuwe haan :-)Maarja, het zijn Cochien-kippetjes. Die broeden door tot er een kuikentje is of tot ze van uitputting sterven...We hebben dus het zelfde gedaan als vorig jaar, kuikentjes gekocht :-)
 Vorig jaar haalde we ze gewoon op de markt, maar dat worden dan van die vreselijk grote vet-kippen (die bedoeld zijn voor de pot :-) en dat wilde we dit jaar niet. Daarbij heb ik vorig jaar een paar van onze eigen ras kippies weggegeven omdat ik er van uit ging dat we zelf nieuwe kuikentjes zouden hebben....
We zijn dus op internet op zoek gegaan naar ras-kippetjes-kuikentjes. En we hebben ze gevonden, op net zeven kilometer van hier.Was mooi om te zien, een vrouw met héél veel kippen, veel verschillende soorten, en ook veel kleine kuikentjes. Omdat ze zag dat we het echt interessant vonden kregen we een hele uitleg :-) 
We hebben acht kuikentjes gekocht, vier cochin-tjes (licht bruine) en vier Engelse kipjes (donker gekleurd). Bij thuiskomst voorzichtig de eieren onder de kippen uitgehaald en de kuikentjes eronder gestopt. Is altijd spannend of de kippen de kuikentjes accepteren. Maar het ging gelukkig goed. Bloem heeft (na een snelle cursus fotograferen :-) de plaatjes gemaakt. Vond ze ook reuze leuk.
Ondertussen is er één bruin kuikentje overleden, was de kleinste..... De rest gaat goed. Ze zitten nog binnen vanwege de vele kraaien en eksters hier. Die plukken de kuikentjes anders zo mee.  Geen opmerkingen:

Een reactie posten