woensdag 6 februari 2013

2013 jaar van het voorlezen

In 2013 wordt er elke eerste vrijdag in de maand een voorlees uurtje ingericht voor de kleuters. Ik kwam er pas achter toen het januari uurtje al voorbij was, maar geen paniek. Ze hopen dat de kinderen op vijf van de twaalf keer aanwezig zijn. Daar krijgen ze een stempel kaartje voor en na vijf keer volgt een "beloning" :-)

Voor februari was het thema "verkleden". Bloem is er dus als prinsesje heen getrokken. Zolang het maar roze is :-) Was nog wel niet zo makkelijk op twee dagen tijd iets roze prinses achtigs te vinden, maar het is uiteindelijk gelukt. Ze was helemaal opgewonden, houdt enorm van voorlezen.

 (het hele initiatief is er om de mensen tot meer voorlezen aan te zetten omdat kinderen zo veel leren van voorlezen, dat is bij ons geen item, hier wordt dagelijks ongelofelijk veel voorgelezen :-) maar ik vond het voor Bloem wel eens leuk als er nu eens iemand ander zou voorlezen, en dan ook nog in groep. )

Het boek dat voorgelezen werd was Hugo, dichter en politieagent van Carl Norac.Hugo Dichter En Politieman
We mochten het boek achteraf meenemen en hebben het thuis nog eens gelezen. Het is een grappig verhaal, maar beland hier niet op de lijst van favoriete boeken. Daarvoor zit er te weinig echt spanning in. Misschien zijn we ook wel al te veel gewend. :-) Maar een boek zoals "De mooiste vis van de zee" van Marcus Pfister wordt hier herlezen, en herlezen en en en ........ Daar komt Bloem zelf mee aandragen, mam, deze nog een keer. Dat was bij dit boek niet het geval. 
Het voorleesuurtje zelf vond ze leuk, maar dan vooral omdat er achteraf gedold mocht wordt met de zit blokken en kussens :-) Het voorlezen zelf vond ze "verwarrend.  Het verhaal kon ze achteraf niet navertellen omdat de mevrouw te vaak was gestopt tijdens het lezen en er waren een paar kindjes die niet stil wilde zitten en er steeds doorheen babbelde :-) 
Maar, volgende maand gaat ze heus weer, veel te leuk om op die half verborgen zolder van de bib te mogen zitten. 

Even als update een foto erbij van de bib zelf. Oma vond die toevallig op internet :-)Geen opmerkingen:

Een reactie posten