vrijdag 20 april 2018

Project "Het Weer"

Het laatste project van het derde leerjaar ging over "het weer". Een leuk en interessant onderwerp waar je niet zo snel klaar mee bent. We deden bij dit project ook heel veel proefjes. Hebben onderzocht of " lucht" een gewicht heeft...
We maakte zelf een thermometer,
We maten de hoeveelheid zuurstof in de lucht,
De kracht van luchtdruk,
We houden over ons thuisonderwijs ook een Instagram account bij, dat werkt een stuk sneller dan een blogpost schrijven en je kan er heel makkelijk even een demonstratie filmpje opzetten.
We zijn de vinden onder " deminiklas".
Verder maakte we een lapbook als verwerking. We gebruikte deze keer geen standaard lapbook maar zette 

Als laatste project van het derde leerjaar werkten we over " het weer". Een tof onderwerp waar heel veel mee te doen is. We maakte zelf een lap ook als verwerking, lazen een berg boeken uit de bibliotheek en deden voor dit onderwerp ook een heleboel proefjes.
We onderzochten met ballonnen of lucht een gewicht heeft, we onderzochten op verschillende manieren luchtdruk. Via een kaarsje in rode vloeistof en een glas konden we meten hoeveel zuurstof er in de lucht zit.
Van de meeste proefjes maakte we korte filmpjes die we op ons Instagram account plaatste, daar houden we ons thuisonderwijs ook bij. ( Gaat een stuk sneller dan altijd een blogpost schrijven ;-).
We zijn er vinden onder "deminiklas".
Geen opmerkingen:

Een reactie posten