vrijdag 12 mei 2017

Lang weekend naar vrienden in Slovakije geweest.


We waren afgelopen weekend een vijftal dagen naar vrienden in Slovakije. Bloem happy, ze hebben daar een dochter van haar leeftijd waar ze , ondanks de taal barrière, goed mee kan. Eerst maar de reis met het vliegtuig, dat vond ze toch wel redelijk spannend. Ze is al verschillende keren met het vliegtuig geweest maar de laatste keer (van Bratislava terug naar huis) ging er iets mis met het vliegtuig en moesten we terug keren. Dat heeft toch behoorlijk wat indruk gemaakt. Deze keer was ze dus wat meer "babbelerig" op het vliegtuig. Normaal heeft ze haar MP3 met luisterboeken mee en hoor je haar op reis nauwelijks..... ;-). 
Maar het ging allemaal weer prima, we hadden mooi weer, maakte mooie wandelingen, speelde in een beekje met waterval, gingen op bezoek op de Silver lake ranch. Daar hadden ze super veel paarden, wat willen twee paarde gekken meisjes nog meer. 
Ook bezochten we een privé-tijger-tuin. Een privé project om de Siberische tijger in stand te houden. De kooien zijn redelijk eenvoudig in elkaar gezet (gelukkig wel heel stevig!) maar je kan daardoor wel behoorlijk dichtbij de tijgers! er was één tijger met "liefdesverdriet", hij wilde graag bij zijn partner op "bezoek" maar vanwege het "niet-te-veel-willen-kweken" ging dat niet. Hij croste dan wel door zijn kooi om te zien waar hij eruit kon. Ergens heel zielig om te zien. Ik hou persoonlijk niet zo van opgesloten dieren..... Maar in het wild komen deze tijgers nog nauwelijks voor en hebben ze niet veel kans meer op overleven... 
Al met al, even fijn een paar daagjes ertussenuit met vooral veel tijd om "fellowship" te hebben met onze vrienden daar. 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten