dinsdag 13 september 2016

Project: China, het voorleesboek SAM

Met het "nieuwe" lesjaar, zijn we op Bloem's verzoek een project begonnen over China. Dit is een "extra" leerobject, buiten het gewone lesprogramma dat we nu volgen. Het gaat dus niet zo snel (wil eerst even een goede routine uitbouwen met de "moet" dingen) maar is wel een fascinerend land. Bij de zoekopdracht "China" kwamen we in de bib het boek "Sam" tegen. Dat sprak wel aan.
Een waargebeurd verhaal over een klein meisje dat voor haar achtste verjaardag een olifantje cadeau krijgt van haar vader. Het gezin woont in China en dat is ook het land dat Marthe als "haar land" ziet.
Maar dan overlijd de vader en besluit de moeder terug te keren naar Parijs, eerst zonder, maar uiteindelijk mét het olifantje.
Een grappig boek, humoristisch geschreven, bracht ons op zowel China als Frankrijk en Parijs. Op de bouw van de Eiffeltoren, de wereldtentoonstelling, en wat nu eigenlijk een "huisdier" is.

Was een leerrijk boek, zeker aan te raden. Het volgende onderdeel is een chinese fabel, "The Empty Pot". Daar maken we een lapbook bij dat we extra aanvullen met alle andere wetenswaardigheden over China. De info boeken zijn besteld in de bib, daar moeten we nog even achter wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten