vrijdag 4 december 2015

Fire-safety lapbook gemaakt.

Op de maandag staat er bij ons "HEALTH" op het programma. Bij dit vak doen we van alles :-)
We volgen gewoon het draadje van easy peasy.

De ene week ligt de nadruk op beweging, hoe goed dat is voor je gezondheid. Daarbij krijg je dan een grappig filmpje van "coach Hooper" en doen we alle bewegingen na :-) Bloem vind dit hilarisch maar super tof.
We hebben al een keer een les gedaan over het belang van water drinken.

En er stond dus ook een fire-safety lapbook op. Was een mooie aanleiding om het eens uitgebreid over de brandweer te hebben, over de rookmelders in huis, wat ze moet doen mocht er ooit eens brand zijn. We gingen alle "vluchtwegen" na. Was leerzaam.


Het lapbook zelf heb ik eigenlijk volledig aan Bloem zelf over gelaten. Ik vind die verwerkingsmethode erg goed om "zelfstandig te leren werken". Zij knipte dus alles uit, we overliepen samen de vaagjes (dit vooral ook omdat de vragen natuurlijk in het Engels zijn). Bloem mocht de antwoorden bedenken die ik op een klein kladpapiertje opschreef. Elk kladblaadje wordt dan met een paperclip aan het juist "boekje" bevestigd. En daarna mag ze zelf aan de slag. Alles netjes overschrijven, netjes ordenen, inplakken en versieren. De voor en achterkant heeft ze ook zelf verzonnen. We gaan er geraken met dat zelfstand werk ;-) Al is het voornaamste dat ze er veel lol in heeft en een berg leert zonder dat ze daar erg in heeft.Geen opmerkingen:

Een reactie posten