woensdag 18 november 2015

The Great Kapok Tree. Les over het regenwoud.Een tijdje geleden leerde we over het regenwoud. We haalden een paar super boeken van de bib. Lazen die samen door, bespraken ze, zochten dingen op op internet en leerden heel veel.
Bij de zoektocht op internet kwamen we ook het boek "The Great Kapok Tree" tegen. Voorgelezen op Youtube. (helaas heeft onze bib nauwelijks Engelstalige boeken, en willen ze ze ook niet aankopen.... echt pech, een boek in handen hebben is nog zoveel mooier. Maar op zo'n moment is internet een uitkomst ;-) We keken het verhaal verschillende keren, leerde over de gevolgen van het kappen van het regenwoud (en daarbij leerde we gelijk ook weer een berg nieuwe Engelse woorden!)
Bij een groot onderwerp wil ik ook graag dat Bloem iets als "verwerking" doet. We kozen voor een reproductie van het boek ;-) Ik had ergens een opdracht gevonden met papierstrookjes om de juiste volgorde van het boek uit te leggen, die gebruikte we als leidraad. We vouwden een groot boek en Bloem tekende elk dier dat voorbij kwam uit. Daarvoor gebruikte ze gedeeltelijk "art for kids hub". En een deel tekende ze uit zichzelf. Daarna schreef ze in het Nederlands de tekst erbij. 


 Ik vind het een tof boek geworden, Het is ook wel een opdracht die ze zelf graag doet. mooi om zelfstandig te leren werken. Heeft de mama hier ook nog tijd om het huishouden te doen ;-) Met de art for kids hub tekent ze sowieso heel graag. Er worden niet alleen mooie tekeningen gemaakt, ze past de daar geleerde dingen ook toe bij andere projecten.
De foto's staan niet helemaal op volgorde, Blogger doet niet altijd wat ik wil :-D

Geen opmerkingen:

Een reactie posten